Hoe een vleugel reist: Eke Simons (piano)
22 februari 2014
DAKB-huis utrecht balijelaan 95


Eke Simons

"Jong, ongelooflijk talentvol, virtuoos en lyrisch"

Eke Simons (1981) treedt op als soliste en als kamermusicus in Europa. Zij gaf solo recitals in Vredenburg te Utrecht, het Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam en tijdens het Grachtenfestival. Eke is regelmatig te gast in Zweden. Haar concerten zijn uitgezonden op Radio 4, Radio West, Concertzender en NPS. Als soliste met orkest speelde Eke Pianoconcert KV 491 in c klein van Mozart.
Met haar interpretatie van “Chapters” van Antal Sporck won zij de Sporck Vertolkersprijs 2010. In samenwerking met beeldend kunstenaar Bart ten Bruggencate treedt Eke op met het project “Muziek in Beeld”, waarbij tijdens het pianorecital schilderijen te zien zijn die geïnspireerd zijn op de muziek.
Als kamermusicus treedt Eke o.a. op met meestercellist Harro Ruijsenaars. Ook werkte zij samen met de Zweedse pianist Dag Achatz, de wereldberoemde percussionist Colin Currie en grotere ensembles als het New European Ensemble. Zij trad op in de belangrijke zalen van Nederland en Zweden.
Eke voltooide haar Master Solo Piano cum laude aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 2007 bij Geoffrey Madge en David Kuyken en specialiseerde zich aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in liedbegeleiding. Zij werkte met de gerenommeerde Zweedse pianist Ingemar Hedvall aan solorepertoire en volgde talloze masterclasses bij internationaal bekende musici.

In augustus 2013 nam Eke haar debuut-CD op met werken van Schumann, Liszt, Wiklander en Janácek.

foto: Alina Antoniou