Peter Gijsbertsen & Hans Eijsackers
24 december 2021 15:24 <-
DAKB-huis utrecht balijelaan 95


Peter Gijsbertsen

In 2018 ontving Peter de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding in de klassieke muziek. Daarvoor ontving hij reeds de John Christie Award (Glyndebourne Festival Opera) en won drie prijzen op het Internationaal Vocalisten Concours, waaronder de hoofdprijs voor Lied.

Concertant trad Peter op met alle grote Nederlandse orkesten alsook het NDR Hamburg en het London Philharmonic Orchestra. Peter is zeer actief als recitalzanger nam reeds vele Cd’s op met de labels Phaedra en MDG met werken van Schubert, Clara en Robert Schumann, Strauss, Duparc en Mortelmans.

Recentelijk zong Peter de operarollen Roméo in Gounod’s Roméo et Juliette (Opera Zuid), Ferrando in Mozart’s Così fan tutte (Dorset Opera Festival), Tamino in Mozart’s Die Zauberflöte (Scottish Opera, Nouvel Opéra Fribourg, Opera Zuid), Alfredo in Verdi’s La Traviata (Scottish Opera, Longborough Festival Opera), The Novice in Britten’s Billy Budd (Bolshoi Theatre, Glyndebourne and BAM New York), Janiček in Dagboek van een verdwenene van Janáček (Opéra de Lyon/Opéra de Rennes/Muziektheater Transparant) en Acis in Händel’s Acis and Galatea (Dorset Opera Festival, Nouvel Opéra Fribourg).Hans Eijsackers

Hans Eijsackers studeerde onder meer bij Gérard van Blerk, Jan Wijn en György Sebök en aan de European Mozart Academy in Kraków. Hij won prijzen bij het Prinses Christina Concours en het Europees Pianoconcours in Luxemburg en ontving tevens tweemaal de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw. Hij was jarenlang docent duoklas en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, hoofdvakdocent piano aan het Utrechts conservatorium en is sinds 2013 aangesteld als Professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf. Daarnaast treedt hij veelvuldig op als solist, kamermusicus en liedbegeleider. Hans Eijsackers is een veelgevraagd liedbegeleider en maakte met bariton Henk Neven inmiddels 5 cd’s, waaronder “With love from Russia” en “The Sea”, met liederen van Schubert, Fauré en Debussy. Als jurylid werkte hij mee aan vele piano-, lied- en kamermuziekconcoursen; uitnodigingen voor masterclasses brachten hem behalve in Nederland en Duitsland ook naar Brussel, Graz, Montepulciano en Soerabaja. Tegenwoordig is hij artistiek directeur van het Internationaal Studenten LiedDuo Concours in Groningen en vanaf 2022 samen met bariton Henk Neven tevens artistiek leider van het Internationaal Lied Festival in Zeist. In zijn vrije tijd stort Hans zich het liefst op koken, waarbij zijn interesse reikt van de Italiaanse en de Franse keuken tot die van het Midden-Oosten, Japan en Indonesië.